fbpx

Afvallen

In de war door deze 2 afbeeldingen die elkaar op het eerste zicht lijken tegen te spreken? Great, got your attention 😀​​Tegenwoordig lijken er 2 kampen te bestaan in diëtistenland:​️ ​Het ene kamp lijkt helemaal af te willen van alles wat te maken heeft met doelbewust gewicht verliezen. Behoor je tot dat kamp, dan hoor je de weegschaal te mijden. Diëten zijn per definitie des duivels. Gewicht is geen maatstaf voor gezondheid. ​️ ​Het andere kamp focust zich wel op gewichtsverlies. Ze werken soms (maar niet altijd) met hulpmiddelen om het afvallen te vergemakkelijken, zoals vervangmaaltijden of een proteïnedieet. Ze wijzen op de risico's van overgewicht en juichen dus toe dat je kilo's kwijt geraakt, omdat het beter is voor je gezondheid. ​​Wat dan met Jessified Health? Wij houden niet van kampen kiezen. Pragmatisch als we zijn, hebben we niet één manier van werken waar we heilig van overtuigd zijn. Het enige wat we steevast doen is het *hele* plaatje bekijken, niet énkel voedingsadvies geven, maar ook sterk inzetten op de mindset.​​Ga je op de weegschaal staan en denk je "Oh nee, niet afgevallen, het aanpassen van mijn eetpatroon heeft geen nut!"? Dan werkt de weegschaal mogelijk niet vóór jou en kan het interessant zijn hem achterwege te laten. ​​Ben je de weg kwijt geraakt, waardoor je nu best veel kilo's kwijt wil, maar zie je er als een berg tegenop om eraan te beginnen als je weet dat je heel lang bezig gaat zijn? Dan kàn een proteïnedieet een tijdelijk hulpmiddel zijn om een begin te maken. Goed wetende dat je nadien alsnog gaat opbouwen naar een evenwichtig en gezond eetpatroon, dat natuurlijk wel.​​Is je leven druk en hectisch en heb je wel eens nood aan een snelle oplossing? Dan is een volwaardige vervangmaaltijd soms een handig hulpmiddel (en een betere keuze dan een smos krabsla).​​Leerde je je emoties onderdrukken met eten? Dan is mogelijk geen enkel advies dat ook maar iets met voeding te maken heeft zinvol, en werken we beter aan de relatie met jezelf en het aanleren van andere copingskills.​​In welke situatie jij je ook bevindt, we gaan samen met jou zoeken naar de oplossing die bij jou past in deze fase van jouw leven.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!