fbpx

We geven het toe, sommige gerechten zijn nu eenmaal lekkerder met een toefje mayonaise, zeker als je je eigen twist eraan kan geven! Het is heel makkelijk (en lekker) om je eigen mayonaise te pimpen met wat verse of gedroogde kruiden. Het zorgt voor variatie en met de extra ingrediënten die wij eraan toevoegen, verkrijg je ook nog een magerdere variant. Hieronder vind je het basisrecept mee van een gezondere mayonaise, maar voel je vrij om te experimenten met andere kruiden! Ingrediënten 4 eetlepels yoghurt 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels lijnzaadolie 1 koffielepel citroensap Peper & zout Bieslook gesneden Even een vergelijking van de kcal per 100 g:Zelfgemaakte mayo met yoghurt: 528 kcal Mayonaise van een bekend merk: 751 kcal Dagelijks 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise plaats van de gewone variant, bespaart je wekelijks 373 kcal. Natuurlijk zijn er ook heel wat light varianten op de markt. De kcal per 100 g:​Boni mayo light 37,5% minder vet – 471 kcal DL mayonaise light ei – 332 kcal Weight Watchers saus mayo – 300 kcalDL mayonaise light 10% – 140 kcal Wat een minpuntje is aan deze soorten, is dat ze vaak heel zoet zijn. Daarnaast is het jammer om meestal meer te betalen voor een lightversie waarbij het eerste ingrediënt water is. Zelf genieten wij meer van de zelfgemaakte versie, maar natuurlijk moet je zelf kijken welke soort jij het lekkerste vindt! Beiden kunnen zeker af en toe gegeten worden in een gezond voedingspatroon!​​​Wil jij graag meer tips? Stap dan zeker in ons HEY-traject. Meer info vind je op onze website.

We geven het toe, sommige gerechten zijn nu eenmaal lekkerder met een toefje mayonaise, zeker als je je eigen twist eraan kan geven! Het is heel makkelijk (en lekker) om je eigen mayonaise te pimpen met wat verse of gedroogde kruiden. Het zorgt voor variatie en met de extra ingrediënten die wij eraan toevoegen, verkrijg je ook nog een magerdere variant.  Hieronder vind je het basisrecept mee van een gezondere mayonaise, maar voel je vrij om te experimenten met andere kruiden! Ingrediënten 4 eetlepels yoghurt 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels lijnzaadolie 1 koffielepel citroensap Peper & zout Bieslook gesneden Even een vergelijking van de kcal per 100 g:Zelfgemaakte mayo met yoghurt: 528 kcal Mayonaise van een bekend merk: 751 kcal Dagelijks 2 eetlepels zelfgemaakte mayonaise plaats van de gewone variant, bespaart je wekelijks 373 kcal. Natuurlijk zijn er ook heel wat light varianten op de markt. De kcal per 100 g:​Boni mayo light 37,5% minder vet – 471 kcal DL mayonaise light ei – 332 kcal Weight Watchers saus mayo – 300 kcalDL mayonaise light 10% - 140 kcal  Wat een minpuntje is aan deze soorten, is dat ze vaak heel zoet zijn. Daarnaast is het jammer om meestal meer te betalen voor een lightversie waarbij het eerste ingrediënt water is. Zelf genieten wij meer van de zelfgemaakte versie, maar natuurlijk moet je zelf kijken welke soort jij het lekkerste vindt! Beiden kunnen zeker af en toe gegeten worden in een gezond voedingspatroon!​​​Wil jij graag meer tips? Stap dan zeker in ons HEY-traject. Meer info vind je op onze website.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!