fbpx

PS. food & lifestyle

Proteïnedieet onder professionele begeleiding

Waarom PS. food & lifestyle?

Binnen onze praktijk bieden wij een totaalconcept aan, waarin je altijd een aanpak naar wens vindt. Het is namelijk niet aan ons om te kiezen op welke manier jij graag wil afvallen. 

Sommige cliënten vinden het aangenaam om met regulier voedingsadvies op een gestage manier hun kilo’s aan te pakken. Anderen daarentegen wensen een sneller resultaat met duidelijke richtlijnen. Ze vinden het handig om daarbij ondersteunende producten te gebruiken om het allemaal wat gemakkelijker te laten verlopen. 

Daarom kozen wij ervoor om ook het proteïnedieet van PS. food&lifestyle aan te bieden in onze praktijk. Cliënten die starten met PS. verliezen doorgaans 1 à 1,5kg tot wel 3kg per week. Dit motiveert natuurlijk om het programma vol te houden, omdat het resultaat snel zichtbaar is.

Dankzij de vlotte start zijn onze cliënten nadien extra gemotiveerd om hun nieuwe gewicht zeker te behouden. 

 

Wij kozen voor PS. food & lifestyle, omdat het productgamma erg uitgebreid is, maar vooral omdat het programma al van in het begin de nadruk legt op gezonde gewoontes. De verschillende fasen van het programma laten toe om daarna stapsgewijs ook andere gezonde gewoontes aan te nemen, zoals het integreren van fruit, peulvruchten en volkoren graanproducten in het dagmenu. De overgang naar een volwaardig en gezond eetpatroon verloopt daardoor ook heel gemakkelijk.

Hoe werkt het?

In de eerste fase van het programma ga je tijdelijk alle koolhydraatbronnen mijden. Dit zorgt ervoor dat je lichaam op zoek gaat naar een alternatieve brandstof: jouw lichaamsvet

Dit zorgt ervoor dat je sneller afvalt dan bij een gewone caloriebeperking, waarbij een deel van je benodigde dagelijkse energie nog steeds geleverd wordt door koolhydraten. Als extra voordeel zorgt deze hoge vetverbranding ervoor dat er zogenaamde “ketonlichamen” vrijkomen. Deze zorgen ervoor dat je minder hongergevoel ervaart, en dat je je bovendien ook alert en energiek voelt.

Waarom proteïnediëten soms niet werken

Over proteïnediëten wordt wel eens gezegd dat ze niet werken, of dat de kilo’s nadien dubbel en dik terug komen. Dit kan enkele oorzaken hebben:

 • producten die vrij verkrijgbaar zijn in allerlei winkels of via internet, zijn niet altijd evenwichtig samengesteld. Ze bevatten bijvoorbeeld nog te veel koolhydraten (vaak in de vorm van suiker) en/of te weinig eiwitten;
 • men vindt het moeilijk vol te houden zonder begeleiding en geeft halverwege het dieet op;
 • tijdens het dieet worden soms per ongeluk dingen gegeten of gedronken die niet passen in het dieet en die gewichtsverlies tegengaan;
 • vaak hervalt men na het dieet terug in dezelfde ongezonde levensstijl die het overgewicht ooit veroorzaakte. Natuurlijk zal het gewichtsverlies dan niet behouden blijven.

Hoe wij ervoor zorgen dat het bij jou wél een succes wordt:

De resultaten zullen beter én blijvend zijn, door:

 • het voorzien van kwalitatieve producten;
 • het vermijden van tekorten (vitamines en mineralen);
 • het bieden van mentale steun, zodat het dieet volgehouden wordt;
 • het geleidelijk aan begeleiden naar een volwaardige en gezonde voeding.

Heel belangrijk: ons uiteindelijke doel is niet enkel gewichtsverlies, maar ook een gezond eetpatroon dat je de rest van je leven kan volhouden. Hierdoor zal je gewicht niet zomaar opnieuw toenemen.

Wanneer kan je een proteïnedieet volgen?

Het proteïnedieet is geschikt:

 • als je het gevoel hebt dat je er met gezonde voeding alléén niet lijkt te komen, of toch niet snel genoeg naar jouw gevoel;
 • als je om medische redenen op een korte tijd veel kilo’s moet kwijt geraken (bijvoorbeeld als voorbereiding op een operatie);
 • als je veel kilo’s wil kwijtspelen en een manier zoekt om de eerste kilo’s op een korte tijd te verliezen, zodat je daarna gemotiveerd bent om verder te doen.

Hoe ziet een typische PS. dag er uit?

Ontbijt

De dag starten doe je bijvoorbeeld met één van de lekkere granola’s of muesli’s. Je combineert dit met platte kaas of yoghurt, zodat je meteen goed verzadigd aan de dag begint.

Ben je gewend om ‘s morgens te ontbijten met brood? Geen probleem: het PS. gamma biedt eveneens verschillende soorten brood en zelfs een croissant. Dankzij de chocolade-hazelnootpasta of aardbeienjam heb jij niet het gevoel dat je een dieet aan het volgen bent!

Eerste tussendoortje

Heb je in de loop van de voormiddag een klein hongertje? PS. biedt een uitgebreid gamma aan snacks. 

Wil je je tanden ergens inzetten, dan heb je bijvoorbeeld keuze uit meer dan 15 verschillende repen, voor ieder wat wils.

Liever iets zachts? Kies dan voor een potje pudding of bijvoorbeeld een heerlijke fruitsmoothie.

Lunch

Bij de lunch kan je bijvoorbeeld kiezen voor een salade met vlees of vis, of je kiest één van de tientallen broodvarianten van PS. Je belegt dit met jouw favoriete charcuterie of smeerkaas en combineert je broodje met een salade of soep. 

Wil je liever iets specialer? In het bijbehorende kookboek vind je talloze recepten voor een gevarieerde en smakelijke lunch. 

Tweede tussendoortje

Ook in de namiddag kan je je honger stillen met een lekkere snack. Zo kies je bijvoorbeeld voor een wafeltje, koek of cakeje. 

Is het woensdagnamiddag en willen de kinderen een pannenkoek? Jij kan gerust meedoen met jouw eigen pannenkoek mét karamelstroop!

Diner

Tijd voor de warme maaltijd! 

In het PS. programma houden we rekening met het feit dat veel mensen hun zetmeelbron maar moeilijk kunnen missen. Dankzij één van de vele pastavarianten of zelfs de aardappelpuree eet je gewoon mee met je gezin.

Geen fan van pasta? Je kan ook gewoon groenten met een eiwitbron eten, zoals een stukje zalm, kip of zelfs mosselen. 

Ook voor dit maaltijdmoment vind je massa’s inspiratie in het kookboek of op de website van PS food & lifestyle.

Derde tussendoortje

Zit je hele gezin met chips in de zetel? Je hoeft je niet buitengesloten te voelen! Je kiest gewoon één van de vele hartige snacks uit het PS. gamma, zoals chips, grissini of toastjes die je kan beleggen met bijvoorbeeld eiersla of tzatziki.

Hoezo, diëten?

Klaar om je gezondheid in eigen handen te nemen?

Maak nu een afspraak in onze online agenda:

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!