Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 250 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, zout en gedroogde oregano
- 400 gram krieltjes
- 1 rode paprika
- enkele takjes verse rozemarijn en tijm
- 2 kippenworstjes
Bereidingswijze:
Verwarm de BBQ voor
Snij de aubergine in blokjes van 2 x 2 cm. Maak de champignons schoon, meng ze met de aubergineblokjes en pers er de knoflook over uit. Verdeel er 1 eetlepel olijfolie onder, kruid met peper, zout en gedroogde oregano en laat minstens 15 min marineren
Was de krieltjes en snij ze in schijfjes
Kook ze bijna gaar in ongeveer 6 minuten (zorg ervoor dat je ze niet te gaar kookt)
Rijg de champignons en aubergines op spiesjes en snij de paprika in reepjes
- Meng de krieltjes met de paprikareepjes, 1 eetlepel olijfolie, peper, zout, tijm en rozemarijn in een ovenschaal en zet ze gedurende 10 min in een hittebestendige schaal op de BBQ. Leg ook de groentespiesjes en kippenworstjes op de BBQ en serveer als alles gaar is
Tip! Heb je geen BBQ? Je kan alles ook gewoon in de pan of in een oven bakken. Veggie? Gebruik vegetarische BBQ-worstjes. |

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt