Met dit recept scoor je vast en zeker bij je huisgenoten, zelfs diegenen die niet houden van “konijnenvoer” 😉
Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram zongedroogde tomaten
- een handvol basilicum blaadjes
- 50 gram pijnboompitjes
- peper en zout
- 40 gram volkoren boekweitmeel
- 40 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 ml magere melk
- 100 gram Philadelphia light met kruiden
Bereidingswijze:
- Snipper de uien en snij de courgette en tomaten in kleine blokjes
- Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie en voeg nadien de courgette en tomaten toe. Laat 5 minuten stoven
- Hak intussen de zongedroogde tomaten fijn samen met de basilicum
- Voeg de zongedroogde tomaten, basilicum, pijnboompitjes, peper en zout toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen
- Mix het boekweitmeel en zelfrijzend bakmeel met de melk, wat peper en zout en bak er 4 pannenkoekjes van in de overige olijfolie
- Meng de Philadelphia Light met de groenten en verdeel vervolgens de vulling over de pannenkoekjes. Klap ze dicht en serveer
Tip! Maak gerust wat extra pannenkoekjes en eet ze de dag erna, besmeerd met wat Philadelphia, bij een lunch-salade of soep |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt