Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 300 gram krieltjes
• ½ stronk broccoli
• 100 gram sugar snaps (of sluimerwten als je geen sugar snaps vindt)
• 2 tomaten
• 1 rode ui
• peper en zout
• 2 eetlepels zwarte balsamico-azijn
• 1 eetlepel olijfolie
• 100 gram verse bladspinazie
• 100 gram kalkoenbaconreepjes
• 30 gram geschaafde amandelen
Bereidingswijze:
• Was de krieltjes en snij ze in schijfjes. Kook ze gaar in ongeveer 10 minuten. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snij de sugar snaps in reepjes. Blancheer de broccoli de laatste 5 minuten mee en de sugar snaps de laatste 3 minuten. Zorg dat ze nog een beetje knapperig zijn. Giet alles af en laat afkoelen (*)
• Snij de tomaten in reepjes en de rode ui in dunne ringen. Meng de afkoelde krieltjes, broccoli en sugar snaps met de overige groenten en breng op smaak met peper, zout, azijn en olijfolie
• Bak de kalkoenbacon gaar in een droge anti-aanbakpan. Voeg er op het einde ook de amandelen aan toe en bak ze even mee
• Serveer de salade met de uitgebakken bacon en de amandelen als topping
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt