fbpx

Chili sin carne

Eigenlijk is dit gerecht belachelijk weinig werk. Het is dan ook mijn favoriet recept voor als ik weinig tijd heb. Ik maak er altijd bewust te veel van, zodat ik een extra portie kan invriezen.

Voor 2 personen:

Ingrediënten:

VOOR DE CHILI:

  • 2 rode uien
  • 2 wortelen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el komijnpoeder
  • een snuifje chilipoeder
  • 1 groot blik rode bonen
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik tomatenstukjes (400 g)

VOOR DE RIJST:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 à 160 g (bruine) rijst
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Snij de rode ui en wortelen in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak ze samen met het komijn- en chilipoeder gedurende 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de rode bonen en mais toe (inclusief het vocht) en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen
  • Pers intussen het teentje knoflook en snij de paprika in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een 2de antikleefpan en bak knoflook en paprika gedurende 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de rijst toe aan de paprika en roerbak gedurende 2 minuten
  • Voeg dan 200 ml water toe, zet het vuur lager en laat de rijst afgedekt gaar worden. Kijk op de verpakking van de rijst voor de gaartijd (gaat van 10 tot 30 minuten). Controleer regelmatig of de rijst niet droog komt te staan, voeg indien nodig nog wat water toe
  • Voeg intussen de tomatenstukjes toe aan de chili. Laat nog minstens 10 minuten pruttelen of tot de rijst gaar is. Kruid de chili naar smaak nog extra bij met komijnpoeder en/of chilipoeder. Kruid de rijst met peper en zout naar smaak en dien op samen met de chili
 

Tip!

Serveer de chili met wat (veld)sla voor wat extra kleur op je bord!

Omdat er al zout in de bonen en mais uit blik zit, hoef je aan de chili geen zout toe te voegen.

In plaats van met rijst te serveren, kan je chili ook eten als vulling voor wraps. Voeg dan eventueel wat cheddarkaas toe en/of een lepeltje avocadospread.

Chili laat zich zeer goed invriezen. Maak gerust een grotere portie, zodat je deze een volgende keer maar gewoon hoeft op te warmen.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.

 

 

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…

 Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd

 Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”

 Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding

 Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen

 Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen

Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:

 Een evenwichtig samengesteld weekmenu

 Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn

 Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat ook het mentale stuk erg belangrijk is, ben ik intussen contextueel gedragstherapeut in opleiding.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book! Vul je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

Maak je afspraak voor online advies

Tijdelijke cliëntenstop Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan.

Wachtlijst Jessified Health

Vul je gegevens in om op de wachtlijst te komen om door Jessica begeleid te worden.

Maak je afspraak voor een duo-intake

Tijdelijke cliëntenstop Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan.

Wachtlijst Jessified Health

Vul je gegevens in om op de wachtlijst te komen om door Jessica begeleid te worden.

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!