Bij elk recept dat ik op de website zet denk ik: hoe kan het toch zijn dat mensen gezond eten associëren met konijnenvoer? Dit is *ZO LEKKER*!
Ook dit recept is 1) gemakkelijk 2) snel klaar en 3) yummie!
Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 300 gram trostomaatjes
- 2 zalmfilets
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zwarte balsamico-azijn
- 1 ui
- 150 gram couscous
- 250 ml vetarme groentebouillon
- 200 gram verse bladspinazie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de trostomaatjes in een ovenschaal samen met de zalm en pers er de knoflook over uit. Overgiet met 1 eetlepel olijfolie en de balsamico-azijn en zet gedurende 15 minuten in de oven
- Snipper de ui fijn en fruit hem in de andere eetlepel olijfolie. Voeg de couscous toe en bak 1 minuutje. Roer af en toe om. Giet er dan de groentebouillon over. Dek af en laat even wellen. Voeg de bladspinazie toe en laat hem al roerend slinken tot al het water verdampt is
- Meng de couscous met de trostomaatjes en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gebakken zalm erbij
Tip! Hou je niet zo van de structuur van couscous, dan kan je ook gekookte pasta onder de spinazie mengen. Ook parelcouscous (een grotere variant van couscous) geeft meer het mondgevoel van pasta en is super lekker in dit recept. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt