Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gram krieltjes
- 300 gram wortelen
- ½ bussel radijsjes
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel honing
- een handvol pistachenootjes
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- enkele takjes verse rozemarijn en tijm
- 2 kalkoenbrochettes
Bereidingswijze:
- Was de krieltjes en snij ze in schijfjes
- Kook ze bijna gaar in ongeveer 6 minuten (zorg ervoor dat je ze niet te gaar kookt)
- Rasp ondertussen de wortelen en de radijsjes fijn
- Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de honing en wat peper en zout. Haal de
pistachenootjes uit hun schil en meng ze samen met het sap onder de groenten - Meng de krieltjes met 1 eetlepel olijfolie, peper, zout, tijm en rozemarijn in een ovenschaal en zet
ze gedurende 10 min in een hittebestendige schaal op de BBQ. Leg ook de kalkoenbrochettes
op de BBQ
Tip! Heb je geen BBQ? Je kan de krieltjes en brochettes ook gewoon in de pan of in een oven bakken. Veggie Prik seitanstukjes afgewisseld met stukjes ui en/of paprika op een satéstokje en kruid met curry- en |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt