Een gemakkelijk, maar heerlijk aperitiefhapje. Je kan het gerust op voorhand maken en pas in de oven zetten als je gasten arriveren.
Voor ongeveer 20 stuks
Ingrediënten:
- 1 bakje champignons van 500 g
- 100 gr zachte roomkaas/magere kaas/geitenkaas
- een handvol peterselie, gehakt
- een handvol bieslook, gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en verwijder het steeltje
- Breng de kaas op smaak met peterselie, bieslook, knoflook en wat peper en zout
- Vul de champignons met een theelepeltje met het kaasmengsel
- Plaats de champignons in een ingevette ovenschaal en bak ze voor ongeveer 15 – 20 minuten in de oven
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt