fbpx

Gnocchi met spitskool en kalkoen

Bij kolen denk je meestal aan typische, Vlaamsche kost. In dit gerecht maak je spitskool op een hele andere manier klaar!

Voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 spitskool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kalkoenlapjes
  • peper, zout, Italiaanse kruiden
  • 400 gram gnocchi
  • 50 ml light room (max 5% vet)
  • 4 eetlepels rode pesto

Bereidingswijze:

  • Snipper de ui, pers de knoflook en snij de spitskool in dunne reepjes. Fruit ui en knoflook even in 1 eetlepel olijfolie. Voeg dan de spitskoolreepjes toe en roerbak ze gedurende ongeveer 6 minuten. Laat ze daarna doorgaren op een zacht vuurtje
  • Breng ondertussen water aan de kook voor de gnocchi en bak intussen de kalkoenlapjes aan beide kanten bruin in de andere lepel olijfolie. Zet het vuur lager en laat nog even garen. Kruid ze met peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Kook de gnocchi in 2 à 3 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven
  • Meng de rode pesto door de groenten samen met de gnocchi. Laat het geheel nog even doorwarmen en serveer met de kalkoenlapjes erbij
 

Tips! 

Vind je geen gnocchi? Je kan hier ook rijst of tarwegraantjes voor gebruiken.

Nog rode pesto en room over? Je kan dit heel gemakkelijk invriezen! Je kan hier bijvoorbeeld ijsblokvormpjes voor gebruiken.

 

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…

 Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd

 Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”

 Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding

 Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen

 Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen

Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:

 Een evenwichtig samengesteld weekmenu

 Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn

 Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat ook het mentale stuk erg belangrijk is, ben ik intussen contextueel gedragstherapeut in opleiding.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book! Vul je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

Maak je afspraak voor online advies

Tijdelijke cliëntenstop Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan.

Wachtlijst Jessified Health

Vul je gegevens in om op de wachtlijst te komen om door Jessica begeleid te worden.

Maak je afspraak voor een duo-intake

Tijdelijke cliëntenstop Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan.

Wachtlijst Jessified Health

Vul je gegevens in om op de wachtlijst te komen om door Jessica begeleid te worden.

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!