Bij kolen denk je meestal aan typische, Vlaamsche kost. In dit gerecht maak je spitskool op een hele andere manier klaar!
Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 spitskool
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kalkoenlapjes
- peper, zout, Italiaanse kruiden
- 400 gram gnocchi
- 50 ml light room (max 5% vet)
- 4 eetlepels rode pesto
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, pers de knoflook en snij de spitskool in dunne reepjes. Fruit ui en knoflook even in 1 eetlepel olijfolie. Voeg dan de spitskoolreepjes toe en roerbak ze gedurende ongeveer 6 minuten. Laat ze daarna doorgaren op een zacht vuurtje
- Breng ondertussen water aan de kook voor de gnocchi en bak intussen de kalkoenlapjes aan beide kanten bruin in de andere lepel olijfolie. Zet het vuur lager en laat nog even garen. Kruid ze met peper, zout en Italiaanse kruiden
- Kook de gnocchi in 2 à 3 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven
- Meng de rode pesto door de groenten samen met de gnocchi. Laat het geheel nog even doorwarmen en serveer met de kalkoenlapjes erbij
Tips! Vind je geen gnocchi? Je kan hier ook rijst of tarwegraantjes voor gebruiken. Nog rode pesto en room over? Je kan dit heel gemakkelijk invriezen! Je kan hier bijvoorbeeld ijsblokvormpjes voor gebruiken. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt