Deze omelet kan je afhankelijk van het seizoen en je recepten van die week met restjes van andere groenten maken. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld: paprika met ui, broccoli met (gerookte) zalm, asperges met Parmezaanse kaas, …
Voor 2 porties:
Ingrediënten:
- 150 g diepvriesspinazie
- 125g champignons
- 1 rode ui
- olijfolie
- peper, zout en tijm
- 4 eieren
Bereidingswijze:
- Ontdooi de spinazie even in de microgolf
- Snij intussen de champignons in plakjes en snipper de ui. Bak de champignons en ui in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg daarna de ontdooide spinazie toe en verwarm alles samen goed door
- Bak in een aparte pan een omelet van 4 eieren, leg de groenten op één helft van de omelet en plooi dubbel
- Serveer met wat (geroosterd) brood
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt