Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gram krieltjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 250 gram sluimerwten
- 250 gram kippenchipolata’s
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- peper en zout
Bereidingswijze:
Was de krieltjes en snijd ze in schijfjes. Kook de krieltjes gaar in ongeveer 10 minuten
Snipper intussen de ui fijn, pers de knoflook en snij de tomaat, paprika en sluimerwten in smalle repen. Snij ook de kippenchipolata’s in stukjes van 2cm lang
Verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui en knoflook en voeg daarna de chipolata’s en het paprikapoeder toe. Bak gedurende 5 minuten, voeg tomaat, paprika, sluimerwten en krieltjes toe en bak nog 5 minuten verder
Kruid naar smaak met peper en zout
Tip! Moet het sneller gaan? Maak gebruik van voorgekookte aardappeltjes uit de koeling Veggie? Vervang de chipolata’s door quorn- of seitanstukjes. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt