Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram lamsboutsneden
- 400 gram aardappelen
- 200 gram wortels
- 100 gram bloemkool
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram tomatenstukjes
- 1 eetlepel harissa
- 1 kaneelstokje
- 500ml vetarme groentebouillon
- zout en peper
- optioneel: verse koriander
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, pers de knoflook.
- Snij het lamsvlees in stukken.
- Schil of was de aardappelen, maar laat ze heel.
- Snij de wortels in plakjes en verdeel de bloemkool in roosjes.
- Fruit ui en knoflook even in de olijfolie.
- Voeg het lamsvlees toe roerbak gedurende 5 minuten.
- Voeg dan de hele aardappelen, wortelplakjes, bloemkool, tomatenstukjes, harissa, het kaneelstokje en de groentebouillon toe en laat 20 à 25 minuten afgedekt pruttelen tot alles gaar is.
- Breng het geheel verder op smaak met zout en peper en garneer met fijngesnipperde koriander.
Tip! Geen fan van lam? Je kan hiervoor ook mager varkensvlees gebruiken. Veggie? Kikkererwten passen perfect in dit stoofpotje |

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt