Voor 2 personen/
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ groene chilipeper
- 400 gram zoete aardappelen
- 3 wortels
- 4 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- komijnpoeder
- 1 blik kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- ½ avocado
Bereidingswijze:
- Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Snipper de groene chilipeper fijn
- Snij de zoete aardappel, wortels en tomaten in stukjes
- Fruit ui, knoflook en chilipeper in de olijfolie in een grote stoofpot. Voeg er komijnpoeder aan toe (naar smaak) en bak nog 1 minuut verder
- Voeg dan de zoete aardappelen, wortels, tomaten, kidneybonen (inclusief het vocht) en de mais toe en laat het stoofpotje zo’n 15 à 20 minuten afgedekt sudderen tot de zoete aardappel en wortels gaar zijn. Voeg eventueel extra vocht toe wanneer het te droog wordt
- Snij de avocado in reepjes en serveer bij het stoofpotje
Tip! Maak een dubbele portie van dit gerecht en vries de helft in, voor wanneer je eens weinig tijd hebt. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt