In dit gerechtje werd gebruik gemaakt van conserven. Dit is tijdsbesparend en een prima manier om zonder veel extra werk toch voldoende groenten te eten. Bovendien kan je zo’n blikjes echt eeuwig bijhouden, zodat je altijd wel iets van groenten in huis hebt.
Voor 2 personen:
Ingrediënten:
VOOR DE SALADE:
- 300 g gekookte (volkoren) pasta (spirelli of penne), of 120 g ongekookt gewogen
- 1 klein blik/bokaal prinsessenboontjes (ongeveer 350 g)
- 1 klein blik tonijn (ongeveer 100 g)
- 1 blik perziken op sap (240 g of 2 à 3 stuks per persoon)
- 1 rode ui, fijngesnipperd
VOOR DE DRESSING:
- 1 el mayonnaise
- 2 el magere platte kaas
- 1 tl (graan)mosterd
- zout & peper
Bereidingswijze:
- Meng de ingrediënten voor dressing.
- Meng de tonijn met helft van de rode ui en de helft van de dressing
- Vul de perzikjes met de tonijnmengeling
- Meng de pasta met de prinsessenboontjes, de overige rode ui en de dressing
- Serveer met de tonijnperzikjes
Tip! Kook de pasta van deze salade alvast mee als je de dag ervoor pasta klaarmaakt. Meng er een koffielepel olijfolie onder wanneer deze nog warm is, zodat hij niet gaat kleven. Fleur je slaatje eventueel op met wat tuinkers. |
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt