Lekker fris op de boterham en een ideale manier om weer wat extra groentjes binnen te smokkelen!
Voor 4 porties:
Ingrediënten:
- 150 g magere plattekaas
- 1⁄2 busseltje radijzen
- 1⁄2 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1⁄8 busseltje bieslook
- 1 tl mosterd
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Hak de radijsjes fijn, versnipper ui en bieslook en pers het teentje knoflook. Meng alle ingrediënten samen en gebruik als broodbeleg
Tip! Je kunt in plaats van radijsjes ook andere rauwe groenten gebruiken, zoals komkommer of paprika. Wil je deze lunch meenemen naar het werk? Bewaar de spread dan in een apart potje en besmeer je boterham er pas ’s middags mee, om te vermijden dat je boterham al het vocht uit de platte kaas opslorpt. |
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt