Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 75 gram polenta (ook wel maisgriesmeel genoemd)
- 1/2 vetarm groentebouillonblokje
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 rode uien
- 8 ansjovisfilets
- 15 zwarte olijven
- 3 dikke tomaten
- 1 eetlepel zwarte balsamico-azijn
- Italiaanse kruiden-mix
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C
Breng 250ml water samen met het halve bouillonblokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Zet dan het vuur later en roer er in een dun straaltje de polenta door. Voeg er dan de Parmezaanse kaas en 1 eetlepel olijfolie aan toe. Blijf roeren tot een dikke pap ontstaat, die loskomt van de pan
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de polenta gelijkmatig uit tot een pizzabodem van ongeveer 10cm doorsnede. Bak de bodem gedurende 30 minuten
Maak intussen de vulling: snij 3 van de 4 uien in ringetjes en fruit ze in de andere eetlepel olijfolie
Snij de olijven en ansjovisfilets in stukjes en warm ze even mee op samen met de uien
Maak een slaatje van de tomaten, 1 fijngesnipperde rode ui en de balsamico-azijn
Serveer de vulling bovenop de polentapizza samen met het tomatenslaatje. Kruid het geheel naar smaak bij met de Italiaanse kruiden
Veggie! Vegetariërs kunnen de ansjovis weglaten en 80 gram feta onder het slaatje doen. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt