fbpx

Polentapizza met ansjovis

Voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 75 gram polenta (ook wel maisgriesmeel genoemd)
  • 1/2 vetarm groentebouillonblokje
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 rode uien
  • 8 ansjovisfilets
  • 15 zwarte olijven
  • 3 dikke tomaten
  • 1 eetlepel zwarte balsamico-azijn
  • Italiaanse kruiden-mix

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C

  • Breng 250ml water samen met het halve bouillonblokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Zet dan het vuur later en roer er in een dun straaltje de polenta door. Voeg er dan de Parmezaanse kaas en 1 eetlepel olijfolie aan toe. Blijf roeren tot een dikke pap ontstaat,  die loskomt van de pan

  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de polenta gelijkmatig uit tot een pizzabodem van ongeveer 10cm doorsnede. Bak de bodem gedurende 30 minuten

  • Maak intussen de vulling: snij 3 van de 4 uien in ringetjes en fruit ze in de andere eetlepel olijfolie

  • Snij de olijven en ansjovisfilets in stukjes en warm ze even mee op samen met de uien

  • Maak een slaatje van de tomaten, 1 fijngesnipperde rode ui en de balsamico-azijn

  • Serveer de vulling bovenop de polentapizza samen met het tomatenslaatje. Kruid het geheel naar smaak bij met de Italiaanse kruiden

 

Veggie! 

Vegetariërs kunnen de ansjovis weglaten en 80 gram feta onder het slaatje doen.

 

 

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…

 Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd

 Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”

 Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding

 Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen

 Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen

Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:

 Een evenwichtig samengesteld weekmenu

 Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn

 Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!