Voor 2 personen:
Ingrediënten:
125 gram bruine rijst
300 gram prinsessenbonen
1 gele paprika
1 eetlepel olijfolie
150 ml vetarme groentebouillon
2 gerookte makreelfilets (met peper)
peper, zout en tijm
1 rode ui
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Halveer de boontjes en snij de paprika in smalle reepjes. Stoof even in de olijfolie en voeg daarna de bouillon toe. Laat gedurende 10 minuten gaar worden. Roer regelmatig om. Voeg eventueel wat extra vocht toe als het geheel te droog wordt
Snij de makreelfilets in stukjes en voeg samen met de rijst toe aan de boontjes. Laat even doorwarmen en breng op smaak met peper, zout en tijm
Snij een rode ui in dunne ringen en serveer het gerecht met de rode uiringen er rauw bovenop
Tips! In plaats van gerookte makreel kan je eventueel ook makreel uit blik gebruiken. Kies dan wel voor een soort op eigen nat en niet op olie. Het gerecht kan eventueel ook met zalm gemaakt worden, als je niet graag makreel eet. Veggie Vervang de makreel door gerookte tempeh. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt