Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 stengels prei
- 125 gram bruine rijst
- 1 bouillonblokje
- 1 rijpe peer
- peper, zout en Provençaalse
kruiden - 30 gram walnoten
- 40 gram blauwe kaas
- 50 gram rucola
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Fruit ze even
in de olijfolie - Snij de prei in ringen en voeg ze toe aan de pan,
samen met de rijst. Roerbak het geheel enkele minuten - Los ondertussen het bouilllonblokje op in een halve
liter water. Zet het vuur lager en voeg stelselmatig
bouillon toe aan de pan, roer om en laat droogkoken.
Herhaal dit tot alle bouillon op is of wanneer de rijst en
prei gaar zijn. snij intussen de peer in blokjes en voeg
op het laatst toe aan de pan zodat de peer wat warm
wordt. Kruid bij met peper, zout en Provençaalse
kruiden - Rooster intussen de walnoten even in een droge anti-
aanbakpan - Meng de blauwe kaas onder de risotto, laat even
smelten en serveer met de geroosterde walnoten en
rucola er bovenop
Tip! Geen fan van blauwe kaas? Dit recept kan je ook maken met Philadelhia. Zorg voor een rijpe peer zodat die heerlijk zacht wordt als je hem toevoegt aan de pan. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt