Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 300 gram voorgekookte rode bieten
- 1 sjalot
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 1 scheutje melk
- 2 koffielepels (graan)mosterd
- 150 gram feta
- 50 gram walnoten
- 2 handen vol rucola
Bereidingswijze:
Breng water aan de kook voor de aardappelen
Schil of was de aardappelen en snij ze in stukjes. Snij ook de rode bieten in kleine stukjes
Kook de aardappelen ongeveer 10 min. tot ze bijna gaar zijn (controleer met een vork)
Snipper intussen de sjalot fijn en snij de gele paprika in dunne reepjes. Bak ze in de olijfolie en kruid met peper en zout
Verkruimel de feta en breek de walnoten wat kleiner
Voeg na 8 min. koken de bieten toe aan de aardappelen en laat nog enkele minuutjes verder koken tot de aardappelen volledig gaar zijn
Giet de aardappelen en rode bieten af en stamp ze tot een grove puree. Voeg er een scheutje melk en de (graan)mosterd aan toe en breng verder op smaak met peper en zout
Meng de helft van de feta onder de puree en serveer met de overige feta, walnoten en rucola er bovenop
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt