Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 300 gram aardappelen
- 200 gram verse bladspinazie
- ½ busseltje radijzen
- ½ komkommer
- 1 zure appel
- wat citroensap
- 1 avocado
- 2 eetlepels natuuryoghurt
- 1 koffielepel mosterd
- 1 koffielepel wijnazijn
- peper en zout
- enkele sprietjes verse bieslook
- 100 gram baconreepjes
Bereidingswijze:
Schil of was de aardappelen, snij ze in stukjes en kook ze gaar. Laat ze daarna afkoelen
Snij de bladspinazie grof en de radijzen, komkommer en appel in reepjes. Besprenkel met citroensap om bruinkleuring tegen te gaan
Snij de avocado in kleine blokjes en besprenkel eveneens met wat citroensap
Meng de natuuryoghurt met de mosterd en de azijn. Snipper de bieslook er doorheen. Kruid bij met wat peper en zout
Bak de baconreepjes in de een droge anti-aanbakpan. Vetstof gebruiken is niet nodig
Meng alle groenten met de dressing en de koude aardappelen en serveer met de warme baconreepjes er bovenop
Tip! Kook de aardappelen bij voorkeur een dag eerder al, zodat ze goed afgekoeld zijn. Veggie Gerookte tempeh past heel goed bij de smaak van avocado!
|
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt