Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 koolrabi
- 250 gram champignons
- 200 gram kipfilet
- 150 gram volkoren spirelli
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml light room (5% vet)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 4 takjes verse peterselie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Snipper de uien fijn en pers de knoflook. Snij de koolrabi in blokjes, de champignons in plakjes en de kipfilet in reepjes
Kook de spirelli volgens de aanwijzing op de verpakking
Fruit ui en knoflook even in de olijfolie en voeg er dan de koolrabi en kip aan toe. Laat 5 minuten bakken en voeg er de champignons aan toe. Laat het geheel nog 5 à 10 minuten verder garen, tot de kipfilet gaar is en de koolrabi zacht
Voeg de room en Parmezaanse kaas toe, snipper de helft van de peterselie fijn boven de pan en kruid met peper en zout
Meng met de spirelli en serveer met de andere helft van de peterselie er bovenop
Tip! Niet zo gek op koolrabi? Je kan in dit gerecht ook gerust een courgette gebruiken. Veggie Vervang de kip door 60 gram droog geroosterde walnoten. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt