Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gram knolselder
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 (pers)sinaasappels
- 20 gram rozijnen
- 20 gram pistachenootjes
- 1 eetlepel tijm
- 1/2 vetarm bouillonblokje
- 150 gram couscous
Bereidingswijze:
- Snij de knolselder in blokjes van 1cm, snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snij de kipfilet in reepjes van 1cm breed
- Fruit sjalot en knoflook in de olijfolie en voeg er de reepjes kipfilet aan toe. Laat even bakken tot de kipfiletreepjes rondom rond bruin gebakken zijn
- Pers intussen de sinaasappels uit
- Voeg het sinaasappelsap, de knolselderblokjes, rozijnen, pistachenootjes en tijm toe aan het stoofpotje. Verkruimel ook 1/4de bouillonblokje boven het geheel. Dek af en laat gedurende ongeveer 20 minuten gaar worden (controleer of de knolselder gaar is alvorens
van het vuur te halen) - Verkruimel de rest van het bouillonblokje over de couscous en overgiet met kokend water tot de
couscous net onder staat. Dek af en laat gedurende enkele minuten wellen - Serveer de couscous met het stoofpotje
Tip! Ook knolselder vind je soms in blokjes terug in de diepvries, hoe handig is dat? Veggie Vervang de kip door 200 gram quorn. |

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt