Voor 2 personen:
Ingrediënten:
1 bussel witte asperges
150 gram volkoren tagliatelle (Soubry)
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
100 gram Philadelphia light met kruiden
scheutje melk
100 gram gekookte hamreepjes
peper, zout en bieslook (gedroogd of vers)
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en verwijder de taaie uiteinden. Snij ze in stukken van 2 cm en kook ze gaar (zo’n 8 minuten, afhankelijk van de dikte)
- Kook intussen ook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking
- Snipper de ui, pers de knoflook en fruit ze even in de olijfolie. Voeg de Philadelphia toe en leng aan met wat melk tot je een smeuïge saus bekomt
- Voeg de ham en gekookte asperges toe aan de saus, laat even doorwarmen en breng op smaak met peper, zout en wat bieslook
- Serveer met de tagliatelle
Tips! Je kan dit recept ook maken met groene asperges als je die lekkerder vindt. Het voordeel is dat je deze niet hoeft te schillen. Wel zin in witte asperges, maar geen zijn of tijd om ze te schillen? Je kan ook gebruik maken van asperges uit de diepvries. Deze zijn al geschild! Asperges uit blik zou eventueel ook gaan, maar deze zijn toch wat minder smakelijk van structuur voor dit gerecht. Veggie Kook 2 eitjes hard, hak ze fijn en verkruimel ze over het gerecht. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt