Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- ½ bouillonblokje
- 150 gram quinoa
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram champignons
- 1 tomaat
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 victoriabaarsfilets
- peper, zout, peterselie en viskruiden
Bereidingswijze:
Maak bouillon met het bouillonblokje en kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking
Snipper de ui en pers de knoflook
Snij de champignons in plakjes en de tomaat in kleine stukjes
Fruit ui en knoflook in 1 eetlepel olijfolie en voeg er nadien de champignons en tomaat aan toe. Laat in enkele minuten gaar worden, voeg de gekookte quinoa eraan toe en bak het geheel nog even. Breng op smaak met peper, zout en peterselie
Kruid de vis met peper, zout en viskruiden en bak hem in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 2 minuten per kant (afhankelijk van de dikte)
Tips! Geen fan van quinoa? Je kan dit recept ook gerust maken met rijst of (parel)couscous. Vind je geen victoriabaars, dan kan je dit recept met een andere witte vissoort maken. Veggie? Meng 200 gram kikkererwten door de quinoa. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt