Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 1 sjalot
- een handvol bieslook sprietjes
- 1 venkelknol
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 filets van witte vis (bijvoorbeeld
kabeljauw) - peper, zout en Provençaalse kruiden
- 1 (pers)sinaasappel
- ½ avocado
- wat limoensap
Bereidingswijze:
- Was of schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in ongeveer 10 minuten.
Snipper intussen de sjalot en de bieslook fijn. Giet de aardappelen af en meng ze met de sjalot en
bieslook. Zet opzij om af te koelen (*) - Verwarm de BBQ
- Verwijder de harde kern van de venkel en snij de rest in dunne reepjes. Halveer de
kerstomaatjes - Neem 2 lange stukken aluminiumfolie voor de papillotten, verdeel er de venkel en kerstomaatjes
over en leg op elke papillot een visfilet. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden - Vouw elke papillot langs 3 kanten toe, pers een halve sinaasappel uit per papillot en vouw ze
volledig dicht. Leg de papillotten op de BBQ voor ongeveer 15 minuten - Plet ondertussen de halve avocado samen met wat limoensap en meng onder de
aardappelsalade - Serveer de inhoud van de papillot samen met de aardappelsalade. Giet ook het vocht uit de papillot over het geheel
Tip!
Veggie Vervang de vis door tofu. Marineer de tofu liefst een dag van tevoren al in de |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt