Voor 2 personen:
Ingrediënten:
125 gram zilvervliesrijst
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel geraspte gember
snufje komijnpoeder
peper en zout
1 eetlepel olijfolie
250 gram kerstomaatjes
1 blikje kikkererwten van zo’n 300 gram
150 gram veldsla
- 100 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
Snij de rode ui in ringen, pers de knoflook en fruit ui en knoflook samen met de gember, het komijnpoeder, peper en zout op een zacht vuur in de olijfolie. Laat het geheel in 5 minuten bruin worden
Halveer de kerstomaatjes
Voeg dan de kikkererwten incl. het vocht toe, samen met de tomaten. Laat ongeveer 5 minuten sudderen tot al het vocht verdampt is. Voeg de veldsla toe en schep even om tot de blaadjes een beetje geslonken zijn
Serveer met de rijst en een dot yoghurt erbovenop
Tip! Het lekkerste is dat je verse gember gebruikt, maar gedroogde gember kan eventueel ook wel. Je kan eventueel de rest van de gember schillen, in schijfjes snijden en in een zakje invriezen. Zo kan je steeds een klein stukje nemen wanneer je in een recept verse gember nodig hebt. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt