Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 3 volkoren wraps
- 6 eetlepels passata
- 100 gram ham
- 1 rode ui
- 125 gram mozarella light
- peper, zout, oregano, basilicum
- 20 olijven (groene en zwarte)
- 1/2 krop Romeinse sla
- 4 tomaten
- 1/2 komkommer
- 2 eetlepels zwarte Balsamico-azijn
- 1 eetlepel salademix kruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bestrijk elke wrap met passata
- Snij de ham in reepjes, de ui in fijne ringen en de mozarella in kleine stukjes en verdeel alles gelijkmatig over de wraps
- Kruid flink met peper, zout, oregano en basilicum
- Snij de olijven in ringetjes en verdeel de helft ervan over de wrappizza’s
- Zet gedurende 5 minuten in de oven
- Maak intussen een salade met de sla, tomaten, komkommer, de overige helft van de olijven en de Balsamico-azijn. Breng de salade op smaak met peper, zout en de salademix kruiden
- Serveer 1,5 pizza per persoon met het slaatje erbij
Tip! IJsbergsla is een populaire slasoort, maar hij bevat erg weinig voedingswaarde. Romeinse sla is iets minder bekend, maar bevat véél meer vitamines en is ook knapperiger dan veel andere slasoorten. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt