Voor 2 personen:
Ingrediënten:
ruccola
2 zoete aardappelen
1 rode paprika
1 eetlepel olijfolie
tijm, peper en zout
1 bussel groene asperges (ongeveer 500 gram)
150 gram feta
2 eetlepels zwarte balsamico-azijn
1 eetlepel zonnebloempitjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C
Schil de zoete aardappelen, snij ze samen met de paprika in stukjes en verdeel er de olijfolie overheen. Kruid met tijm, peper en zout, meng goed door elkaar, leg op een bakplaat bekleed met koekjesvel en bak ze gedurende 30 minuten in de oven (of tot ze zacht zijn)
Kook intussen de groene asperges: snij het harde uiteinde eraf, zet ze rechtop in kokend water en laat ze gedurende een 5tal minuten koken. tot ze gaar zijn. Laat ze daarna uitlekken en een beetje afkoelen
Leg op elk bord 2 handenvol ruccola, met daarop de asperges, zoete aardappel en paprika
Verkruimel de feta over de borden en werk af met de balsamico-azijn en zonnebloempitjes
Tip! Nog wat over? De overschot kan je perfect de dag nadien koud eten bij de lunch. |
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt