fbpx

Stap uit de suiker roller coaster

Opname webinar

Hieronder vind je de opname van het webinar “Stap uit de suiker-roller coaster” dat we gaven op 14/12.

Herken jij je in het volgende?

 • moeite om gewicht te verliezen
 • vetopslag, voornamelijk op de buik
 • slap, futloos gevoel
 • vaak drang naar suiker/zetmeel
 • gevoel van “verslaafd te zijn aan suiker”
 • niet uitgerust wakker worden
 • veel honger en snel weer behoefte om te eten, zelfs kort na een maaltijd (zin in zoet)
 • duizelig, bibberig, licht gevoel wanneer je niet kan eten
 • moe zijn na een maaltijd
 • moodswings hebben en “hangry” zijn
 • onregelmatige cyclus,
 • PCOS

Kan je één of meerdere keren JA antwoorden?

Lees dan onder de recording zeker verder over ons nieuwe programma “Mind your Metabolism”

Mind your Metabolism

Waarom dit traject?

De laatste jaren zagen wij steeds meer cliënten die worstelen met hun gewicht, maar bij wie klassiek gezond voedingsadvies geen of weinig effect had. 

Het aloude adagium “neem minder calorieën op en verbruik meer calorieën“, leek voor hen maar weinig zoden aan de dijk te zetten.

Bovendien waren ze futloos, voelden ze zich “verslaafd aan suiker” en leek hun lichaam constant te schreeuwen om energie (en dat in de vorm van veel en ongezond eten). Probeer je dan maar eens aan een energiebeperkt eetpatroon te houden!

We begonnen ons meer en meer te verdiepen in het metabolisme, om te achterhalen wat hier mis liep. We stuurden deze cliënten naar hun huisdokter voor enkele specifieke bloedtesten en telkens zaten we er “boenk” op. Bijna al deze cliënten hadden (in mindere of meerdere mate) een vorm van hyperinsulinemie / insulineresistentie ontwikkeld. Dit verklaarde hun symptomen én het feit dat ze zo moeilijk gewicht verloren! 

Overgewicht draagt bij tot het ontwikkelen van hyperinsulinemie en/of insulineresistentie. Maar als je eenmaal insulineresistent bent, ontstaat er steeds meer overgewicht!

Het was een vicieuze cirkel die we moesten weten te doorbreken, door aangepast advies. “Gewoon gezonder eten en meer bewegen”, was niet langer voldoende. 

Intussen zijn we heel wat maanden verder en deden we een boel extra ervaring op dankzij de suikeranalyse. We begeleiden steeds vaker mensen mét succes met een “carb conscious” (koolhydraatbewuste) aanpak, waarbij we je helpen inzicht te krijgen in hoe jouw lichaam koolhydraten verwerkt en hoe jij jouw inname daarop kan afstemmen.

We zien een verbetering in de insulinegevoeligheid van onze cliënten. Ze vinden hun energie terug én geraken eindelijk die overtollige kilo’s kwijt.

Maar niet enkel cliënten met insulineresistentie liepen met vage klachten rond. Sommigen zaten gewoon in een suiker-roller coaster waar ze maar niet uit leken te geraken. Tijdens de suikeranalyse staan we er telkens opnieuw van versteld hoe veel verschil we ook bij deze cliënten kunnen maken door enkele concrete veranderingen aan het eetpatroon. Ze voelen zich beter doordat hun suikerspiegel stabieler is, hebben minder cravings en minder honger. Zo kunnen ze zich gemakkelijker aan hun gezonde levensstijl houden en lukt het ook veel makkelijker om enkele (of veel!) kilo’s kwijt te geraken.

Binnenkort start de volgende ronde van project “Mind your Metabolism”, om véél meer mensen met deze aanpak te kunnen begeleiden. In groep, zodat je er niet alleen voor staat!

Schrijf je nu in voor project “Mind your Metabolism”

en breng jouw lichaam weer in balans!

Wat onze cliënten zeggen over dit traject...

Herken je dit ook?

Kan je één of meerdere keren “JA” antwoorden? Dan is dit traject jou op het lijf geschreven! 

Wil je liever...

Wat voor programma is het?

Project “Mind your Metabolism” is…

 • een online
 • groepstraject
 • van 6 weken
 
 

We helpen je weer fit en gezond worden via een mix van:

 • groepscalls
 • gezamenlijke online beweegmomenten
 • extra videomodules 
 • een concreet stappenplan met eetadviezen
 • praktische tools die het leven makkelijker maken, zoals winkellijsten, recepten en voorbeeld-dagschema’s

Hoe werkt het precies?

 • Eigenlijk begint het al vóór onze eerste groepscall.
  Van zodra je bent ingeschreven vragen we je een vragenlijst in te vullen, zodat wij goed weten wat jouw huidige situatie is, maar zeker ook wat je noden en wensen zijn.
  Vervolgens bezorgen wij je een documentje waarmee je naar je huisdokter kan gaan, om enkele specifieke parameters in kaart te laten brengen. Zo stemmen we het programma nog beter af op jouw lichaam én kunnen we over enkele maanden ook zwart-op-wit zien hoe veel gezonder je geworden bent! 
 • In de week vóór de eerste groepscall krijg je ook alvast toegang tot ons online platform met extra videomodules om je zowel qua mindset als qua praktische tools een voorsprong te geven
 • Tijdens de eerste groepscall plaatsen we de suikersensor. Gedurende de eerste 4 dagen met de sensor brengen we zo in kaart wat de impact is van jouw huidige levensstijl op jouw suikerspiegel. Via enkele “challenges” dagen we je lichaam zelfs bewust uit, zodat je met eigen ogen kan zien wat er (niet) gebeurt (jouw favoriete snack eten vlak voor het slapengaan “omdat het moet van je diëtiste”, hoe vaak maak je dat mee? ;-))
 • Dan beginnen we met een aangepast advies. We breken allemaal tegelijk met oude gewoontes en brengen je suikerspiegel even helemaal tot rust met een koolhydraatarm eetpatroon. Je ervaart meteen het verschil en ziet bovendien met eigen ogen via de suikersensor het effect op jouw suikerspiegel.
 • Ondertussen integreren we slimme vormen van beweging, wat jouw gezondheid ook alleen maar ten goede komt. Laagdrempelig, maar wél effectief!
 • Via een concreet stappenplan ga je uiteindelijk stelselmatig weer gezonde koolhydraatbronnen toevoegen en ontdekken hoe jouw lichaam hierop reageert. Hoe voel je je? Fysiek én mentaal? Hoe reageert de weegschaal? Blijven eventuele klachten weg of komen sommige klachten toch terug wanneer je bepaalde voedingsmiddelen eet? Op die manier zoek je naar het eetpatroon dat het beste bij jou past.
 • Op deze manier is het advies afgestemd op jouw persoonlijke noden. Via een handige checklist kan jij nagaan of je klaar bent voor de volgende stap.
 • Tijdens de groepscalls coachen we bij jou bij het toepassen van de adviezen én introduceren we tools uit Acceptance & Commitment therapy. Zo leer je hoe je jouw gezonde gewoontes telkens opnieuw kan waarmaken, ondanks stress, tegenslagen, uitdagingen, … 

De groep zorgt voor een leuke extra dynamiek. Je staat er niet meer alleen voor, geraakt geïnspireerd door de anderen en leert ook van elkaars uitdagingen.

Jouw online toolbox

De volledige inhoud van het programma wordt bijgehouden in een online platform.

Hier vind je voor elke fase een heleboel video’s en werkboeken met uitleg, maar ook recepten, voorbeelden van dagschema’s, productlijsten, etc. 

Naast de voedingsadviezen voor de verschillende fasen, vind je op het online platform ook materialen die je mentaal zullen ondersteunen om doelen te stellen en ze waar te maken!

Dit laat je toe om op eender welk moment alles terug te vinden.

Ook alle coaching calls worden opgenomen en hierin opgeladen, zodat je ze kan herbekijken of kan inhalen als je eens niet live aanwezig kon zijn.

 

Praktische info

Nadat je je hebt ingeschreven, sturen wij jou eerst en vooral een welkomstpakket op met de suikersensor.

Daarnaast ontvang je een digitale vragenlijst, zodat wij meer zicht krijgen op jouw huidige situatie, noden en wensen. We bezorgen jou ook een documentje om mee te nemen naar je huisarts, zodat je voorafgaand aan het programma een aantal gezondheidsparameters in kaart kan laten brengen.

Je krijgt ook toegang tot de online toolbox, waar stelselmatig meer info zal verschijnen.

De coachingcalls vinden plaats via Zoom op de volgende momenten:

 1. 21/5- 19:30-21:30
 2. 27/5 – 20:00-21:00
 3. 4/6 – 20:00-21:00
 4. 10/6 – 20:00-21:00
 5. 17/6 – 20:00-21:00
 6. 24/6 – 20:00-21:00
 

Al deze calls duren 1u, met uitzondering van sessie 1: dan nemen we 2u de tijd en beginnen we daarom iets vroeger.

Daarnaast worden er ook gezamenlijke online beweegmomenten georganiseerd. Deze data worden wekelijks gecommuniceerd.

Ready to Mind your Metabolism?

Toegang tot het project

449
399 Korting als je je inschrijft op 7 mei!
 • Intensief begeleidingstraject van 6 weken
 • Constante glucosemeting gedurende 2 weken
 • Concreet stappenplan om jouw metabolisme weer in balans te brengen
 • Mindset tools uit Acceptance & Commitment Therapy
 • Online omgeving met extra video's, werkdocumenten, boodschappenlijsten, recepten, ..
Beste deal

Veelgestelde vragen

We zien elkaar wekelijks in online calls via Zoom. Elke sessie delen wij informatie en geven we tips, tricks, …

Tijdens deze calls kunnen alle deelnemers vragen stellen en hun ervaringen delen. Hou je je liever wat meer op de achtergrond dan kan dat, maar weet dat we jou het best kunnen helpen als je actief participeert.

Naast de online calls hebben we ook een Whatsapp community, waarin we extra berichten plaatsen om je betrokken te houden. Ook daar kan je tussen de calls door vragen stellen, je hart luchten, je wins delen, … Zo kunnen wij er zijn voor jullie, maar zijn jullie er ook voor elkaar.

Via gezamenlijke online beweegmomenten bouw je slimme vormen van beweging in, waarvoor je niet eens de deur uit hoeft. Handig voor wanneer je aan huis gekluisterd bent met je kinderen. En géén fitnessabonnement nodig!

Extra info wordt jou ten slotte bezorgd via mail en het online platform. 

Het is wel handig als je er zo vaak mogelijk bij bent, maar in principe is het niet nodig. Alle groepscalls worden namelijk opgenomen en zullen op het online platform verschijnen. Zo hoef je niets te missen en kan je ze achteraf (her)bekijken!

Uit eerdere online groepstrajecten merkten we wel dat de deelnemers die actief participeerden ook degene waren met de beste resultaten. Blokkeer dus op voorhand de data in je agenda en probeer zo vaak mogelijk live bij te zijn!

De groepscalls gaan allemaal online door, via Zoom. 

Wens je extra individuele begeleiding (via losse extra sessies bij te boeken), kan dit zowel online als in onze praktijk in Zonhoven

Het programma verloopt in verschillende fases, gaande van een vrij lage koolhydraatinname tot een “normale” inname. Het tempo waarin je deze fases doorloopt hangt af van 1) de huidige gezondheidstoestand van jouw lichaam (vandaar de bloedname bij je huisarts) en 2) je doelstellingen. Jij zit ten allen tijde aan het stuur van het jouw traject en jij bepaalt dus het tempo.

Voor elke fase zijn er een aantal principes waar je je best aan houdt om maximaal resultaat te bereiken. We geven voorbeelden van dagschema’s voor elke fase, maar je porties bepaal je zelf op basis van je honger- en verzadigingsgevoel. Je lichamelijke signalen weer leren kennen en ze respecteren maakt een wezenlijk onderdeel uit van dit project.

Een volledig weekschema waarin vast staat wat je moet eten voorzien we niet, omdat we merken dat dit op lange termijn niet werkt. Een schema kan namelijk nooit rekening houden met jouw voorkeuren en behoeftes, welke kunnen verschillen van dag tot dag. We leren je liever de nodige principes zodat je zelf je eetpatroon kan samenstellen naargelang wat je graag eet en hoeveel energie je nodig hebt.

Je zal verbaasd zijn om vast te stellen hoe gemakkelijk het is om koolhydraatbewust te eten in een heleboel situaties. Dankzij de extra bundel “Uit eten”, weet je perfect wat je opties zijn.

Doordat je je meteen beter en fitter voelt en minder cravings ervaart, is het ook heel makkelijk om je nieuwe levensstijl aan te houden.

Toch eens zin in iets wat *eigenlijk* niet binnen het programma past? Vanaf fase 2 heb je wekelijks een “joker” die je kan inzetten voor iets waar je toch echt heel veel zin in hebt 😉

Sommige mensen die denken dat ze emo-eten, hebben eigenlijk gewoon een sterk verstoord suikermetabolisme. Veel cliënten die hun suikerspiegel weten te stabiliseren, ontdekken dat ze geen intense cravings meer hebben, waardoor ze plots niet meer continu naar eten grijpen.

Daarnaast integreren we in dit traject ook heel wat vaardigheden uit Acceptance & Commitment Therapy. Hierdoor leer je ook bij over emotie-regulatie en ga je aan de slag met alternatieve copingskills bij stress, verdriet, boosheid, … waardoor je eveneens minder geneigd zal zijn om te emo-eten.

Absoluut! Er gingen al cliënten jou voor die hun medicatie hebben kunnen afbouwen en zelfs volledig hebben kunnen stoppen!

We doen dit natuurlijk altijd in overleg met jouw huisarts.

We raden dit programma af wanneer je een eetstoornis hebt. 

Heb je diabetes type 1, kan je dit programma enkel volgen in overleg met jouw endocrinoloog.

Sport je héél veel en doe je dit om je prestaties te verbeteren? Stuur eerst een mailtje om je situatie toe te lichten, dan bespreken we even of het programma wel iets voor jou is. Indien je beter een andere vorm van begeleiding kiest, zullen we dat zeker zeggen!

Twijfel je of dit programma iets voor jou is? Stuur gerust een mailtje !

Wat vraag jij je af?

Denk je dat het traject iets voor jou is en wil je graag enkele vragen stellen? Stel ze gerust via dit formulier, dan komen we er zeker op terug! 

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!