fbpx

Afvallen met behulp van een diëtist

Wil je afvallen? Als diëtiste streef ik er naar jou te helpen een gezond gewicht te bereiken. Er zijn veel voordelen verbonden aan het samenwerken met een diëtist.

Een diëtist kan de noden van jouw lichaam bepalen

Elk lichaam is anders. Zoals uitgelegd wordt in het artikel De cijfers liegen niet: we zijn te zwaar, blijkt dat het lichaamsgewicht door een aantal factoren bepaald wordt. Zo kan er sprake zijn van een hoge vetmassa, maar kan er ook overtollig vocht in het lichaam aanwezig zijn. Dankzij de BIVA-meting kan ik heel gericht jouw lichaamssamenstelling meten. Zo komen we te weten waaruit je lichaam bestaat en hoe het gesteld is met je verbrandingsmotor.  Met deze factoren hou ik rekening om gericht advies te kunnen geven.

Wat je lichaam nodig heeft om op een gezonde manier te functioneren en gewicht te verliezen is afhankelijk van je lichaamssamenstelling, maar ook je leeftijd, je geslacht, hoe actief je bent, je dieetverleden,… Bovendien kan de diëtist rekening houden met eventuele medicatie die je neemt, aandoeningen of allergieën die je hebt, … Dat is dé reden dat dieetadvies steeds op maat gegeven wordt. Een diëtist kan de noden van je lichaam vertalen naar voedingsadvies dat werkt, haalbaar én gezond is.

Een diëtist geeft juiste informatie over voeding

Over voeding worden de gekste dingen verteld. Om de zoveel tijd verschijnt er een sensationele krantenkop waarin een voedingsmiddel of bepaald dieet de hemel wordt in geprezen of met de grond gelijk wordt gemaakt. De ene keer is suiker de boosdoener, de andere keer vet, dan weer zijn alle dierlijke producten dé oorzaak van jouw overgewicht, … Het effect van voeding is complex, maar meestal niet zo heel spectaculair. De media pikt echter graag kleine details uit wetenschappelijk onderzoek (vaak zonder de juiste conclusies te trekken) om met spectaculaire artikels te kunnen uitpakken.

Bovendien is de titel van diëtist beschermd, maar mag eender wie een dieetboek uitbrengen, zichzelf voedingsconsulent noemen of producten verkopen waarmee vooral jouw portemonnee lichter wordt. Een erkend diëtist is aangesloten bij het RIZIV, oefent evidence-based dietetics uit en geeft bij het bieden van voedingsadvies niet de eigen kassa, maar wel jouw gezondheid de hoogste prioriteit.

Wees als consument kritisch wanneer iemand je belooft dat hij of zij je kan helpen afvallen. Is deze persoon erkend als diëtist? Zoek het op via de FOD Volksgezondheid. Biedt deze persoon je bovendien de mogelijkheid om een centje bij te verdienen door zijn of haar producten ook te gaan verkopen? Wees dan extra waakzaam.

Een diëtist kan zorgen voor inspiratie

Vaak weten mensen in grote lijnen best wel WAT ze moeten doen om te kilo’s kwijt te spelen. Alleen missen ze meestal inspiratie HOE ze dit kunnen doen. Het leven van alle dag is druk-druk-druk. Je hebt na een lange werkdag weinig zin om je nog te verdiepen in de vertaalslag naar de praktijk… Een diëtist is gewapend met een heleboel ideeën, tips en tricks. Zo wordt het voor jou gemakkelijk om de adviezen in te passen in jouw dagelijks leven.

Een diëtist biedt mentale ondersteuning

Behalve expert op het gebied van voeding, is een diëtist ook een buddy. Op je voeding letten kan een eenzaam proces zijn en je omgeving is niet altijd even behulpzaam. Tijdens de consultaties is er altijd een luisterend oor, een stok achter de deur, een cheerleader, … Een diëtist kan vele rollen aannemen, zodat jij je gesteund voelt in jouw veranderingsproces naar een slanker en gezonder leven.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!