fbpx

Wat is het beste dieet? (DEEL 1)

Als er één vraag is die ik vaak krijg, is het wel deze. Mensen willen weten wat ik vind van het ene of het andere dieet. Welk van al die diëten is nu eigenlijk het béste dieet om die kilo’s kwijt te geraken (en liefst ook zonder moeite)? Het antwoord is in theorie eigenlijk heel simpel…

De grootste gemene deler van diëten om af te vallen

Regelmatig verschijnen er dieetboeken met een revolutionair dieet. Meestal is het de bedoeling om rigoureus bepaalde voedingsmiddelen te schrappen, omwille van een voedingsstof die aangewezen wordt als dé boosdoener van je overtollige kilo’s. Overtollige kilo’s en meestal ook in een adem nog enkele andere gezondheidsproblemen, zoals buikpijn, te weinig energie, acne, … Het lijkt erop alsof men plots hét ultieme geheim gevonden heeft. De mirakeloplossing. Vergeet alles wat je weet, dat was allemaal fout. Als je DIT dieet volgt, komt alles goed.


Laat ons even kijken naar al die verschillende diëten. Wat hebben ze uiteindelijk als gemeenschappelijke factor? Je gaat minder eten en/of meer verbruiken (in de vorm van calorieën), waardoor je lichaam energie gaat zoeken in zijn eigen reserves: je vetcellen! Hoera!


Koolhydraatarm? Je gaat minder koolhydraten eten en dus minder calorieën binnenkrijgen = kilo’s kwijtspelen.


Paleo? Je gaat geen bewerkte producten meer eten en dus minder calorieën binnenkrijgen = kilo’s kwijtspelen.


Montignac en andere combinatiediëten waarbij je OF groenten met vlees mag, OF groenten met aardappelen, maar niet aardappelen met vlees? Je gaat minder koolhydraten of minder eiwitten eten en dus minder calorieën binnenkrijgen = kilo’s kwijtspelen.


Weight watchers of calorieën tellen? Je gaat kleinere porties eten en/of kiezen voor gezondere dingen die minder calorieën bevatten en dus minder calorieën binnenkrijgen = kilo’s kwijtspelen.


Uiteindelijk komen ze allemaal een beetje op hetzelfde neer. En wat er niet toegelaten is binnen al deze diëten is: snoep, koeken, alcohol, … Of toch niet veel. Er zijn zelfs mensen die succesvol gewicht verloren zijn door wekenlang elke dag alleen maar koeken te eten, maar in totaal aten zij nog altijd minder calorieën aan koeken dan hun lichaam nodig had om te kunnen blijven functioneren, dus (je raadt het al)… zij speelden kilo’s kwijt!


Het beste dieet is dus…

Het simpele antwoord is dus: het maakt niet zoveel uit. Er is geen één dieet dat absoluut het allerbeste is. Het dieet dat jou zal helpen om kilo’s kwijt te geraken is er eentje dat 1) je effectief volgt 2) je ook kan blijven volhouden.

Het uitgebreidere antwoord én een boel praktische tips?

Dat lees je in deel 2!

Extra ondersteuning nodig?

Merk je dat het bij jou niet echt aan kennis ontbreekt over hoe je zou moeten afvallen, maar dat je vooral moeite hebt om het vol te houden? Dan is mijn Cut The Crap-programma echt iets voor jou!

Hét programma om eindelijk te stoppen met crashdiëten en emo-eten

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!