Een heerlijk herfstsoepje. Super simpel, maar zo ongelooflijk lekker!
Voor 4 à 6 porties soep:
Ingrediënten:
- 1 hokkaidopompoen of butternutpompoen (of de overschot van de ovenschotel)
- 2 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- een snuifje chilipoeder
- 1,5 l groentebouillon
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in stukjes en verwijder de pitjes
- Meng de stukken pompoen met de olijfolie, het kerriepoeder en het chilipoeder
- Rooster gedurende 20 minuten in de oven
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de pompoen toe en laat pruttelen gedurende 5 minuten op middelhoog vuur
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe indien de soep te dik is
- Kruid naar smaak met zout en peper
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt