Rode biet… Je bent er voor, of je bent er helemaal niet voor. Er zijn verschillende manieren om ze klaar te maken, maar dit is wel één van de gemakkelijkste. Als je voorgekookte rode bietjes koopt, hoef je ze zelfs niet koud te bewaren. Zo kan je altijd een pakje in huis hebben.
Voor 3 à 4 porties:
Ingrediënten:
- 1 teentje knoflook
- 2 à 3 gekookte rode bietjes (ongeveer 250 g)
- 1/2 appel
- 1 eetlepel mayonaise
- peper en zout
- 1 à 2 eetlepels citroensap
- optioneel: 50 g feta
Bereidingswijze:
- Hak het teentje knoflook fijn in een keukenrobot
- Voeg alle overige ingrediënten toe aan de keukenrobot, behalve de feta. Hak alles naar keuze zo fijn of zo grof je wilt
- Verkruimel de feta en meng hem onder de spread. Gebruik de spread als broodbeleg
Tip! Nog rode bieten over van de ovenschotel? Dan kan je deze lunch klaarmaken! |
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt