fbpx

ABC of your health: Emo-eten

Deze week zijn we in The ABC of Your Health aangekomen bij de letter E!

Het is niet gemakkelijk om zomaar te stoppen met emo-eten. Daarom geven we jou 7 tips om het wat gemakkelijker te maken.

1. Eet voldoende. Concreet wil je een maaltijd die je verzadigt: vezel- en eiwitrijk, niet volledig vetarm is en niet té suikerrijk. Probeer dus geen voedingsgroepen te schrappen want ja, je mag echt alles eten. Een “verboden” lijst met voeding schrap je dus best uit je hoofd want die bestaat niet. Ontdek hier meer. 

2. Maak van slapen een prioriteit: een verstoord slaappatroon zorgt voor een verstoord honger-verzadigingsgevoel. Enkele tips: vermijd cafeïne en een blauwscherm in de avond. Zorg voor een vast avondritueel zodat ook je gedachtestroom vertraagt. Schrijf met een tas warme melk in je hand al je braindump neer. Hier lees je meer. 

3. Houd je stress onder controle. Ga eens na wat de oorzaak is en kijk eens of je daar iets aan kan veranderen. Vraag jezelf ook eens af bij de zaken die je stress bezorgen: Moet dit nu? Of kan het later ook nog? Lees er hier meer over. 

4. Herstel je relatie met eten. Bestempel je eten als goed of slecht? Probeer deze minder handige overtuigingen eens uit te dagen door ze tegen te spreken. Vraag je ook eens af waarom je juist eet? Voel je je eenzaam, gestresseerd? Weet dat er handigere manieren zijn om met met moeilijke emoties om te gaan. Hier lees je er meer over. 

5. Leren omgaan met emoties. Soms is het zo dat we niet goed weten hoe we op een constructieve manier kunnen omgaan met moeilijke emoties. Het leren tonen en leren omgaan met emoties is dus cruciaal bij de aanpak van emo-eten. Lees hier meer. 

6. De relatie met jezelf. Merk je dat je innerlijke criticus je het leven vaak zuur maakt? Misschien is het dan tijd om wat zelfcompassie te oefenen. Ga om met jezelf zoals je met een vriend(in) zou omgaan. Weet dat fouten maken menselijk is. Lees er hier meer over. 

7. Leef naar je waarden. Vraag jezelf eens af wat jij nu echt belangrijk vindt in het leven. Weet dat je elke dag opnieuw acties kan ondernemen die in lijn liggen met je waarden. Hier lees je er meer over. 

Boek een afspraak via onze online agenda

Vind je het toch nog moeilijk om zélf stappen te ondernemen? Heb jij het gevoel dat je wel wat hulp kan gebruiken? Twijfel je of je het wel goed doet? Boek hieronder dan een afspraak via onze online agenda met één van onze diëtisten bij Jessified Health.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!